Sluit uw fiets verzekering af via Multi Bikes.

Wij zijn geregistreerd partner van ANWB-verzekeringen.

 

Voordelen van de ANWB Fietsverzekering Wanneer je een nieuwe fiets koopt denk je er misschien niet direct aan, maar het is slim om een goede fietsverzekering af te sluiten.

De laatste jaren neemt de diefstal van fietsen enorm toe, zeker bij elektrische fietsen. Met de ANWB Fietsverzekering ben je hiervoor verzekerd. Maar je kunt meer verzekeren dan alleen voor diefstal. Want wat te denken van een accu die niet meer werkt? Of schade na een aanrijding die verholpen moet worden? Met de ANWB Fietsverzekering ben je goed en eenvoudig verzekerd.

De belangrijkste voordelen op een rij:

✓ Bij diefstal of totaalverlies van de fiets binnen drie jaar wordt de aanschafwaarde vergoed

✓ Nieuwe én refurbished accu’s meeverzekerd

✓ Een korting van 20% op de diefstalpremie voor fietsen met een goedgekeurde track&tracezender inclusief opsporingsabonnement*

✓ Ook tweedehands fietsen zijn te verzekeren

✓ De pechhulpdekking biedt ook hulp vanaf het (tijdelijk) thuisadres

* Goedgekeurd door Kiwa SCM

Zelf je fietsverzekering samenstellen

Je hebt de mogelijkheid om je verzekering zelf samen te stellen.

Kies voor Diefstal of voor Beschadiging of maak een combinatie. Daarnaast kun je je nog aanvullend verzekeren voor Pechhulp, Ongevallen en Verhaalsrechtsbijstand. Je maakt je eigen verzekering die volledig bij jou past.

Je fietsspecialist legt je graag uit hoe het werkt en wat de beste keuze is.

De basisdekkingen

Om de ANWB Fietsverzekering af te sluiten moet je in ieder geval één van de basisdekkingen kiezen. Met beide ben je helemaal goed verzekerd tegen diefstal én beschadiging.

• Diefstal Je fiets gestolen, daar denk je liever niet aan. Met de ANWB Fietsverzekering komt alles snel weer goed. Je bent drie jaar lang verzekerd tegen diefstal. Als jouw fiets binnen drie jaar gestolen wordt, krijg je zo snel mogelijk een nieuw exemplaar van dezelfde waarde. Hiervoor betaal je een eigen risico van 5%. Bij diefstal van onderdelen van je fiets, zoals de accu, geldt een eigen risico van € 50,-. Maar diefstal voorkomen is natuurlijk altijd het beste, dat scheelt je een hoop gedoe. Zet je fiets daarom altijd goed op slot en kies voor de zekerheid ook voor een tweede slot. Heb je een e-bike? Dan is een tweede, ART-2 slot verplicht.

• Beschadiging Als je fiets beschadigd raakt door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Raakt jouw fiets binnen de eerste drie jaar total loss door een aanrijding of vandalisme? Dan levert je fietsspecialist je een nieuw exemplaar van dezelfde waarde. Bij beschadiging heb je een eigen risico van € 50,-. Aanvullende dekkingen Naast één of twee basisdekkingen zijn er een aantal aanvullende dekkingen. Met de aanvullende dekkingen ben je extra verzekerd.

• Pechhulp

Vaak ben je niet in de buurt van je eigen fietsspecialist en als je pech hebt wil je weer snel op pad. De module Pechhulp biedt de prettige zekerheid dat je weer snel en veilig op weg geholpen wordt. Je krijgt:

o Kosteloze reparatie bij pech onderweg (exclusief onderdelen)

o Ook hulp vanaf het thuisadres

o Gratis vervoer van de fiets als reparatie onderweg niet mogelijk is

• Ongevallenverzekering

Je moet er niet aan denken, maar raak je blijvend invalide of overlijd je door een ongeval met je fiets? Met de Ongevallendekking zijn deze situaties verzekerd. Wij keren maximaal het verzekerd bedrag uit aan jou of jouw nabestaanden.

• Verhaalsrechtsbijstand

Het kan gebeuren dat er tijdens het fietsen schade ontstaat door de schuld van iemand anders. Met de dekking Verhaalsrechtsbijstand zorgen we ervoor dat deze schade wordt verhaald op de persoon die de schade heeft veroorzaakt.

Premie

De premie van de verzekering is afhankelijk van:

• De plaats waar je woont;

• De soort fiets die je koopt en de prijs daarvan;

• De dekkingen die je kiest;

• Of je fiets een track&trace-zender heeft.

Bij het afsluiten wordt jouw persoonlijke premie getoond aan de hand van de ingevulde gegevens.

Verzekeren bij ANWB

Wij zijn meer dan een verzekeraar. Wij zijn de beste hulpverlener bij pech en schade. Daar doen wij altijd ons best voor! Je bent dus niet alleen goed verzekerd, maar je kunt ook altijd rekenen op onze hulp. Met onze praktische oplossingen kan je zo snel mogelijk weer verder. Zo vormen wij jouw vangnet voor onderweg. Met de betrouwbaarheid en service die je van de ANWB mag verwachten.

Goed om te weten

✓ Bij het afsluiten van de verzekering betaal je eenmalig poliskosten, voor het opmaken van de verzekering

✓ Na het afsluiten van de verzekering heb je 14 dagen bedenktijd

✓ Deze verzekering is af te sluiten voor (elektrische) stadsfietsen, bakfietsen, racefietsen, ATB’s en tweedehands fietsen

topsellers

Aanbiedingen

Fiets verhuur

Beleef onze prachtige omgeving.
Ook elektrisch is een optie

Haal- en breng service

Is je fiets toe aan reparatie of een onderhoudsbeurt maar geen tijd?

Eigen werkplaats

Wij repareren snel en zorgvuldig.
Plan hier uw reparatie