Veel gestelde vragen

Nee, Dit is afhankelijk van het merk en type fiets dat u heeft. Bij de (oudere) Ion systemen welke gebruikt werden door o.a. Sparta & Batavus was dit wel het geval, maar bij de meeste huidige systemen is dit niet meer nodig. Wel wordt aanbevolen minstens 1x per maand de accu op te laden.

Nee, uit veiligheids oogpunt veranderen wij de constructie snelheid welke door de fabrikant is afgegeven niet. In sommige gevallen kunnen wij wel software matig het rijgedrag aanpassen door bv de mate van ondersteuning te fine tunen waardoor uw fiets beter bij uw manier van fietsen past.

Ja dat mag, als u uw accu en display kunt verwijderen. Gebruik nooit een hoge waterdruk, spray uw E-bike in met een (biologische) reiniger welke het vuil oplost en spoel daarna schoon met zachte straal en vermijd hierbij de elektronische delen. Maak vervolgens de fiets goed droog. Wij adviseren u graag in onze winkel welke producten voor uw E-Bike het beste geschikt zijn.

3,5 bar is een gemiddelde bandenspanning voor E-bikes welke gebruikt worden voor recreatie / stads gebruik. Wij raden aan minstens 1x per maand uw bandenspanning te controleren dit voorkomt overmatige slijtage van uw banden en scheelt tot wel 20% in aktieradius. 

Gemiddeld is de levensduur van een E-Bike accu 5 a 6 jaar.  In veel gevallen zal deze langer meegaan enkel wordt de aktieradius dan aanzienlijk minder. Bij sommige merken heeft u bij aanschaf keuze in de cappaciteit van de accu, Een hogere accu cappaciteit heeft vaak ook een langere levensduur omdat deze minder volledige ladingen hoeft te ondergaan. Uiteraard is de levensduur sterk afhankelijk van hoe er met de accu om gegaan wordt. Volg voor een lange levensduur altijd de voorschriften van de fabrikant op!

Nee, wij hebben naast de getoonde producten nog veel meer welke wij via onze winkel kunnen leveren. Mocht u naar iets speciaals op zoek zijn, wellicht kunnen wij u helpen via onze winkel.

topsellers

Aanbiedingen

Fiets verhuur

Beleef onze prachtige omgeving.
Ook elektrisch is een optie

Haal- en breng service

Is je fiets toe aan reparatie of een onderhoudsbeurt maar geen tijd?

Eigen werkplaats

Wij repareren snel en zorgvuldig.
Plan hier uw reparatie